Néhány szó a gyógyhatású karkötőkről

Már esett szó arról, hogy milyen kortól engedhetjük meg a gyereknek a karkötő viselését, arról is, hogy milyen alkalomra milyen karkötő való, valamint, hogy nyaraláskor célszerű-e viselni a karkötőt. Tudjuk azt, hogy férfiak is előszeretettel viselnek különféle ékszereket, akár karkötőt is. Azonban azt nem tudjuk, hogy az úgynevezett mágneses karkötő tényleg jótékony hatással van-e a szervezetre, vagy csak némi túlzás ez az egész.

Karkötőt ugyebár minden nő szívesen visel, és nincs korhatári megkötés, bizony az idősebb, akár 70-80 körüli korosztály is előszeretettel hord egy-egy csinos karkötőt. Azonban feltűnt, hogy az ilyen korú hölgyek többsége úgynevezett mágneses karkötőt visel a karján.

Az emberi szervezet sejtjeit, és magát a szerveket is biomágneses burok veszi körül, ami védelmet nyújt a környezetben előforduló mágneses terek káros hatásaival szemben. Amikor betegek vagyunk, a szervezetünk ezen mágneses tere megsérül , a szervezet öngyógyító képessége lassabbá válik. A mágneses karkötő viselése segít helyreállítani a mágneses teret, valamint fent is tartja azt a gyógyulás folyamata alatt. A mágneses karkötő hatására felgyorsul a vér áramlása, így gyorsabban és nagyobb mennyiségben jut el az oxigén a problémás testrészhez.

Bár ezt a fajta gyógymódot régen ismeri az emberiség, a fájdalomcsillapítók és antibiotikumok elterjedése után háttérbe szorult, és csak nemrégiben tértek vissza újra ehhez a természetes gyógymódhoz, akár úgy is, mint a gyógyszerek kiegészítői.

Számtalan ember viseli ma már a mágneses karkötő találmányát, és sokan hisznek abban, hogy ez vezetett a gyógyulásukhoz. Miben segít egy ilyen karkötő? Például a migrén, reuma, fej és hátfások, ízületi fájdalmak csökkentésére alkalmas, enyhíti a fáradtság és depresszió tüneteit, sőt a menstruációs görcsöket is.
A mágneses karkötő alkalmas arra, hogy akár egész nap viseljük. A nem megfelelően működő sejtjeinket ezáltal regenerálja, helyes működésre készteti azokat. Ebből adódóan szinte minden betegségre javallt, hiszen minden baj sejtszinten kezdődik.

Kifejezett előnye a mágneses karkötőnek, hogy semmiféle mellékhatása nincs, ezt kísérletek is bizonyítják.

Karóra mellett azonban nem ajánlott a viselete, valamint terhes kismamáknak és pacemakerrel rendelkezőknek szintén nem ajánlott a mágneses karkötő hordása.
Többek véleménye szerint bátran viselhető, tekintve hogy nincs mellékhatása, legrosszabb esetben is van egy csinos karkötő a karunkon.